Školní jídelna

Zdravá školní jídelna

Naše školní jídelna je zařazena do projektu ZDRAVÁ ŠKOLNÍ JÍDELNA. Snažíme se, aby se našim dětem dostávala kvalitní a vyvážená strava. Využíváme výhod blízkosti místních farmářů a nakupujeme jejich BIO produkty. Aktivně jsme zapojeni do projektu OVOCE DO ŠKOL a MLÉKO DO ŠKOL. Naše jídlo je dochucováno bylinkami, které si pěstují děti samy na školní zahrádce.

Kritéria projektu:

  1. Vhodný pitný režim – s každodenní nabídkou neslazených nápojů.
  2. Jídelníček sestaven dle pravidel Nutričního doporučení Ministerstva zdravotnictví ke spotřebnímu koši (Doporučení pestrosti).
  3. Spotřební koš je veden správně a bezchybně.
  4. Používání dochucovadel je omezeno na případné finální dochucení pokrmu (polévky), pokud je to však nutné.
  5. Školní jídelna vaří převážně z čerstvých surovin, nepoužívají se polotovary vysokého stupně konvenience.
  6. Jídelníček je veřejně dostupný.
  7. Zařazování receptur ~Vím co jím~ – se zaměřením na snížení NaCl ve školních obědech – bez použití instantních směsí.
  8. Výzdoba jídelny, prostoru školky s tématem projektu.
  9. Komunikace jídelny s rodiči, žáky a pedagogy.
  10. Čtvero ročních období – sezónnost a regionálnost potravin.

www.zdravaskolnijidelna.cz

Školní jídelna

Školní jídelna při ZŠ a MŠ Ropice, přísp. organizace, Ropice č. 146 se nachází v areálu školky. Kapacita ŠJ je 150 jídel. Stravují se zde děti MŠ, PMŠ, školní personál. Děti ČMŠ se stravují na svém oddělení, děti PMŠ se také stravují na svém oddělení.

Žáci ZŠ , PZŠ, školní personál se stravují ve výdejně Základní školy Ropice č. 146.

Provoz školní jídelny /kuchyně/ je od 5.30 do 14.30 hodin

Zaměstnanci:

Vedoucí školí jídelny: Murínová Monika

Hlavní kuchařka: Pindorová Olga

Pomocná kuchařka: Flaks Petra

Ceny stravného děti MŠ:

Ceny stravného děti ZŠ:

Placení stravného:

15. v daném měsíci inkasem z účtu.

Z hygienických důvodu nerespektujeme platby v hotovosti.

Výdej obědů:

Odhlašování stravného:

Odhlašování se provádí den předem na tel. 558 735 323 nebo e-meil: jidelnaropice@seznam.cz. V nejnutnějších případech v týž den od 6,45 – 7.00 hodin na tel.č.558 735 323 .

Neodhlášený oběd je možno odebrat do jídlonosiče první den nemoci dítěte a to do 11.30 hodin v jídelně MŠ.

Dne 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Podle něho se musí každý spotřebitel dozvědět, zda se v nabízené potravině nebo pokrmu vyskytují alergeny. V jídelníčku budou alergeny označeny čísly u jednotlivých pokrmů (např. v potravině se nachází celer, v závorce bude uvedená 9).

Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů:

  1. obiloviny obsahující lepek
  2. korýši a výrobky z nich
  3. vejce a výrobky z nich
  4. ryby a výrobky z nich
  5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
  6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. mléko a výrobky z něj
  8. suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
  9. celer a výrobky z nich
  10. hořčice a výrobky z ní
  11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
  13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. měkkýši a výrobky z nich

Nejnovější příspěvky

Kontakty

Close Menu