Školní jídelna

Zdravá školní jídelna

Naše školní jídelna je zařazena do projektu ZDRAVÁ ŠKOLNÍ JÍDELNA. Snažíme se, aby se našim dětem dostávala kvalitní a vyvážená strava. Využíváme výhod blízkosti místních farmářů a nakupujeme jejich BIO produkty. Aktivně jsme zapojeni do projektu OVOCE DO ŠKOL a MLÉKO DO ŠKOL. Naše jídlo je dochucováno bylinkami, které si pěstují děti samy na školní zahrádce.

10 kritérií Zdravé školní jídelny
Kritérium 1.

Z pyramidy na talíř – jednoduché zásady správné výživy v praxi

Kritérium 2.

Pestrý jídelní lístek s každodenní nabídkou neslazených nápojů (sestavený dle Nutričního doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR ke spotřebnímu koši)

Kritérium 3.

Správné a bezchybné vedení spotřebního koše

Kritérium 4.

Čerstvé a sezónní potraviny jsou základem pokrmů

Kritérium 5.

Střídmé solení s ohledem na dětského strávníka

Kritérium 6.

Omezení používání dochucovadel a instantních dehydratovaných směsí

Kritérium 7.

Podpora národních tradic a regionálních zvyklostí, seznamování s mezinárodní kuchyní

Kritérium 8.

Pravidelné vzdělávání personálu školní jídelny

Kritérium 9.

Zvyšování výživové gramotnosti a podpora správných stravovacích návyků dětí

Kritérium 10.

Prezentace školní jídelny a podpora komunikace s pedagogy, dětmi a rodiči

www.zdravaskolnijidelna.cz

Školní jídelna

Školní jídelna při ZŠ a MŠ Ropice, přísp. organizace, Ropice č. 146 se nachází v areálu školky. Kapacita ŠJ je 150 jídel. Stravují se zde děti MŠ, PMŠ, školní personál. Děti ČMŠ se stravují na svém oddělení, děti PMŠ se také stravují na svém oddělení.

Žáci ZŠ , PZŠ, školní personál se stravují ve výdejně Základní školy Ropice č. 146.

Provoz školní jídelny /kuchyně/ je od 5.30 do 14.30 hodin

Zaměstnanci:

Vedoucí školí jídelny: Murínová Monika

Hlavní kuchařka: Pindorová Olga

Pomocná kuchařka: Flaks Petra

Ceny stravného děti MŠ:

Ceny stravného děti ZŠ:

Placení stravného:

15. v daném měsíci inkasem z účtu.

Z hygienických důvodu nerespektujeme platby v hotovosti.

Výdej obědů:

Odhlašování stravného:

Odhlašování se provádí den předem na tel. 558 735 323 nebo e-meil: jidelnaropice@seznam.cz. V nejnutnějších případech v týž den od 6,45 – 7.00 hodin na tel.č.558 735 323 .

Neodhlášený oběd je možno odebrat do jídlonosiče první den nemoci dítěte a to do 11.30 hodin v jídelně MŠ.

Dne 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Podle něho se musí každý spotřebitel dozvědět, zda se v nabízené potravině nebo pokrmu vyskytují alergeny. V jídelníčku budou alergeny označeny čísly u jednotlivých pokrmů (např. v potravině se nachází celer, v závorce bude uvedená 9).

Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů:

  1. obiloviny obsahující lepek
  2. korýši a výrobky z nich
  3. vejce a výrobky z nich
  4. ryby a výrobky z nich
  5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
  6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. mléko a výrobky z něj
  8. suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
  9. celer a výrobky z nich
  10. hořčice a výrobky z ní
  11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
  13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. měkkýši a výrobky z nich

Nejnovější příspěvky

Kontakty

Close Menu