Vítězství v přehazované!

        Dne 21.září se v prostorách sportovního areálu u splavu uskutečnil každoroční turnaj žáků v přehazované. Tak jako každý rok, tak i letos, se tohoto turnaje zúčastnili i naši žáci. Kromě domácího celku se turnaje v přehazované zúčasnily školy ze Smilovic, Třanovic, Hnojníku, Golasowic a Stříteže. Všech šest družstev se za slunečného počasí mohlo těšit na nádherné sportovní dopoledne.

        Turnaj byl zahájen představením a přivítáním všech zúčastněných družstev, vysvětlením pravidel a organizačním harmonogramem. Ropické žáky přišla podpořit i paní starostka Uršula Waniová, která se podílela také na zahájení turnaje motivačním projevem. 

        K veliké spokojenosti se ropické družstvo tvořené chlapci a děvčaty 5. a 4. třídy představilo ve skvělé herní pohodě. Naši žáci vyhráli svou skupinu A se ziskem dvou vítězství s celkovým skóre 4:1. Ve finále si pak připsali další vítězství po velice napínavém zápase s vítězem skupiny B Smilovicemi v poměru 2:1. Zcela zaslouženě si tak naši žáci dokráčeli po velice bojovném výkonu pro domácí titul. Právem si užili ocenění za první místo za potlesku všech zúčastněných.

        Organizace turnaje proběhla v režii paní ředitelky Ireny Byrtusové za pomoci členů pedagogického sboru a rozhodčích pánů Pzczolky a Rewendy, kterým patří srdečné díky za dobrovolnou pomoc při organizaci turnaje. Díky ochotě všech organizátorů se podařil turnaj na výbornou. Proběhl velice hladce a bez sebemenších problémů.