V pátek 4. října proběhl tradiční turnaj v přehazované. Letos se akce uskutečnila, vlivem předpovědi nepříznivého počasí, ve sportovní hale ve Smilovicích. Na turnaj, který pořádala základní škola Ropice, se přihlásilo celkem 7 družstev. Naše škola měla letos poprvé na turnaji dvě družstva. Osmičlenné družstvo české i polské základní školy. Kromě našich žáků se turnaje zúčastnila také družstva základních škol Smilovice, Komorní Lhotky, Třanovice, Golasowice a Hnojníku.

        Žáci české základní školy se střetli ve skupině A s družstvy Komorní Lhotky, Třanovic a žáky polské základní školy Ropice. Po rozpačitém úvodu prvního utkání proti Komorní Lhotce, kdy vyhráli žáci ZŠ Ropice nad soupeřem ve třech setech 2:1, vyhráli i ostatní dva utkání. S Třanovicemi i polskou ZŠ Ropice vyhráli ve dvou setech 2:0. Zajistili si tak přímý postup do finále, kde narazili na vítěze skupiny B Smilovice.

       Výšková převaha, jistota příjmu míče, kvalitní zakončení. To vše bylo po celou dobu utkání na straně Smilovic. Přestože se herní projev našeho družstva především v druhém setu v mnohém zlepšil, nebylo možné vývoj utkání překlopit na naši stranu a Smilovice vyhrály zcela zaslouženě 2:0.

   

       Žáky polské základní školy čekaly ve skupině ještě dvě utkání, ve kterých sice prohrály s Třanovicemi i Komorní Lhotkou shodně 0:2, ale jejich výkon se postupem času zlepšoval. Po ukončení zápasů základní skupiny se žáci polské ZŠ utkali ještě s 3 družstvem skupiny B Hnojíkem o konečné 6. a 7. místo, ve kterém sice opět soupeři podlehli, ale zanechali při svém prvním vystoupení příjemný dojem z předvedené hry.

     

         Účast našich českých žáků ve finále turnaje v přehazované udělal opět velkou radost nejen žákům, ale také nám všem v kolektivu ZŠ Ropice, kteří se na této akci podíleli. Milým překvapením bylo vyhlášení jednoho z nejlepšího hráčů turnaje, kterým se stal Václav Mikoláš.

        Velký dík patří Obci Ropice, která byla hlavním sponzorem turnaje. Paní starostce Mgr. Uršule Waniové, která osobně zavítala a podpořila tento turnaj. Paní ředitelce Mgr. Ireně Byrtusové, za organizaci celého turnaje. Rozhodčím panu Rewendovi a Pzczolkovi a ostatním členům pedagogického sboru a personálu.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Za pedagogický sbor Štěpán Byrtus