Ve středu 20. 11. 19 se konal v Hnojníku další ročník barevného Minivolejbalu. Naše škola se této akce pochopitelně zúčastnila také a vyrazila do Hnojníku v 6ti členném složení.  Soupeřem našich žáků byli žáci z Hnojníku, Třanovic, Komorní Lhotky a Smilovic. Turnaj dvojic byl určen pro žáky 1. a  2. ročníku, hraný ve třech skupinách, po 5ti týmech.

První skupina byla určena pro děti 1. ročníku. V této skupině sehrála první utkání za naši školu děvčata Verunka Pyszková a Simonka Šlezarová. Ve druhé skupině bojovali kluci z 2. ročníku Ondrášek Fajkoš a Šimonek Wantulok a ve třetí se představila také dvojice 2. ročníku Filipek Szmek a Vojtík Sazrecz.

Naše nejmladší děvčata si při svém prvním soutěžním vystoupení počínala velice dobře. Hned v prvním utkání vyhrála s Komorní Lhotkou 2:0. Ve druhém utkání prohrála s pozdějším vítězem skupiny 1 Hnojníkem 0:2. V následujících zápasech ale už porazila družstva Smilovic i Třanovic 2:0. Pouze vlivem horšího skóre děvčata skončila v základní skupině na 3. místě.

Děvčata si zahrála o 7. – 9. místo ve třetí skupině. Za soupeře jim byli dvojice chlapců 2. ročníku škol Komorní Lhotky a Hnojníku. Věkový rozdíl by velice znát. Výkon děvčat se během základní skupiny i finále neustále zlepšoval. V prvním utkání podlehly sice vysoko Komorní Lhotce 5:16, ale s Hnojníkem prohrály již pouze rozdílem 5ti bodů 10:15 a byly už o rok starším protihráčům vyrovnaným soupeřem. Naše nejmladší děvčata skončila na krásném 9. místě z 15 zúčastněných dvojic.

Ondra se Šimonkem ve druhé skupině vyhráli 3 utkání a jedno skončilo nerozhodně. I přesto však kluci svou skupinu vyhráli a postoupili do finálové skupiny. Filipek a Vojtík vyhráli všechna svá utkání ve 3. skupině a to dokonce bez ztráty jediného setu a zaslouženě postoupili do finálové skupiny.

Ve finálové skupině  měla naše škola hned dvojí zastoupení. Vítěze 2. skupiny Šimonka s Ondrou a vítěze 3. skupiny Filípka s Vojtíkem. Poslední dvojicí byli vítězové 1. skupiny žáci Hnojníku. Finálový zápas si kluci mezi sebou náramně užili. Velice napínavý souboj vyzněl lépe v poměru 10:9 pro dvojici Filipa s Vojtou. V zápase s o rok mladšími soupeři z Hnojníku už byly obě naše dvojice bezchybné.

Vítězem turnaje se tedy nakonec stala šťastnější dvojice Filipek Szmek a Vojtík Sazrecz; Druzí skončili Ondrášek Fajkoš a Šimonek Wantulok. 

Pedagogický dozor, fotodokumentace, reportáž Mgr. Štěpán Byrtus