Kabinet kuriozit aneb Didaktické pomůcky 21. století

Tak se jmenoval projekt, který jsme díky štědré podpoře  FIRMY BONATRANS mohli realizovat v naší ZŠ. Pod tímto poetickým názvem se skrývá ryze pragmatický cíl, doplnit stávající didaktický materiál novějším.

Aby učení bylo přitažlivé a děti se oprostily od opisování a vpisování do pracovních sešitů, nakoupili jsme za 20. 000 korun nejrůznější učební pomůcky napříč předměty. V geometrii mohou děti zkoumat geometrická tělesa prakticky; lépe si tak představí jejich prostorové vlastnosti.

Pro přírodovědu byly zakoupeny pexesa, triomina, hmatové pexesa a sady pro vyučování venku v přírodě, protože kde jinde se nejlépe děti dozví o okolním světě, než v jeho samé podstatě.

V hudební výchově děti v individuální práci mohou používat Albi tužku a k tomu zakoupené interaktivní  knihy.

A aby ve třídě nebyla nuda a rozvíjela se kreativní a slovní fantazie, k tomu slouží soubory obrazového materiálu.  Podpůrné kartičky typu „Třída v pytli“ naopak posilují sociální klima ve třídě a dokážou vhodně nastolenými otázkami předcházet patologickým jevům v kolektivu.

Ještě jednou děkujeme výše uvedené firmě za poskytnutí finančního daru. Je dobré vědět, že někomu vzdělávání není lhostejné, že ho považuje za důležité a svou podporu promění ve skutek.

Věřím, že započatá spolupráce bude probíhat i v následujících letech.