Zima, zimička

Letošní zima nakonec bohatá na sníh nebyla, tak jsme si museli poradit i bez něj. Seznámili jsme se s různými zimními sporty, ve školce jsme postavili sněhuláky ze všeho, co bylo po ruce, a moc se nám povedly. Bezva byla koulovaná s papírovými koulemi. Ze začátku nebylo vůbec jednoduché koule vytvořit, ale poctivým tréninkem se z nás časem stali profesionálové. V průběhu jednoho mrazivého týdne jsme tvořili ledové kelímky, každý den jsme přidávali novou barevnou vrstvu a pozorovali, co se s vodou přes noc stane. Nakonec jsme obsah vyklopili venku a ze zmrzlých kelímků stavěli různé stavby. Při oteplování jsme zase pozorovali, jak se nám stavby ztrácejí. K malování jsme místo papíru použili sníh a vyrobili si barevné sněhuláky.

K zimě patří dětmi nejoblíbenější svátky v roce. Děti jsou plné očekávání a přáními taky zrovna nešetří😊 Nastartovali jsme krátkým vystoupením při rozsvícení vánočního stromu. V průběhu měsíce jsme se seznámili s některými tradicemi. Při pouštění skořápkových lodiček jsme si procvičili také požární evakuaci. Děti si mimo jiné vyzkoušely roli oznamovatele požáru, „volali“ hasičům a nevěřili byste, co vše nám málem shořelo… jsou úžasné a mají neskutečnou fantazii. Společně s vámi jsme si užili příjemné předvánoční odpoledne, s kamarády z polské MŠ jsme si ozdobili stromeček, poseděli u vánočního stolu a třešničkou na dortu bylo rozbalování dárků. Děti se už teď těší na další Vánoce😊

Po Vánocích jsme si udělali na přání dětí „Den hračky“ a Broučci měli možnost přinést tu svou nejoblíbenější, a tentokrát to nemusel být jen plyšáček.