Květnové cestování

Určitě jste se už všichni ocitli v situaci, kdy se vám během praní ztrácí ponožky😊 My už díky návštěvě loutkového divadla v Českém Těšíně víme, proč tomu tak je. Děti si pohádku Neuvěřitelná cesta levé ponožky moc užily, v divadle se jim líbilo a k nezapomenutelným zážitkům bezpochyby patří cestování autobusem. A aby ho nebylo málo, ve středu 31.5. jsme se vydali do ZOO v Ostravě. Spousta dětí tady již byla, ale přece jen výlet se školkou a kamarády je trochu jiný.  Děkujeme SRPŠ, že nám úhradou nákladů za dopravu tento výlet umožnilo.

Jedním s témat, kterým jsme se v květnu věnovali je téma Místo, kde bydlím, proto jsme cestovali také po Ropici, tentokrát už ale po svých. Paní starostka nás provedla Obecním úřadem, připravila pro děti občerstvení i krátké povídání o různých zajímavostech obce. Nechyběl ani pracovní list s úkolem najít zvířátku jeho domov. Děti nejvíce zaujalo povídání o Bílé paní, žijící na zámku a snad všechny ji na zpáteční cestě hledaly v horních oknech. Ještě jednou moc děkujeme paní starostce za její ochotu a čas. Na jedné z pátečních výprav jsme vyrazili ke golfovému hřišti. Foto zde: https://zsams-ropice.cz/materska-skola/vypravy/

Necestovali jsme jen my, ale také třinečtí hokejisté, kteří se svým pohárem,  zavítali (díky naší paní starostce) za našimi školáky i předškoláky.