V úterý 13.11. se žáci ZŠ Ropice zúčastnili tradičního turnaje v minikopané ve Smilovicích. Turnaje se zúčastnila družstva ze Smilovic, Hnojníku, Třanovic, Stříteže a Ropice. V hracím systému „každý s každým“ si všechna družstva zahrála 4 zápasy.

        Naši žáci vstoupili do turnaje ve třetím utkání. Vlivem nerozehranosti a vytvořením spousty chyb v defenzivních řadách podlehli pozdějšímu vítězi turnaji Smilovicím vysoko 1:9. Avšak díky tomuto hořkému začátku a taktické poradě v šatně se kluci herně i výsledkově zvedli. V druhém zápase zvítězili nad Stříteží 5:1. Ve třetím si přesvědčivě poradili s výběrem Třanovic 6:1. V posledním zápase, který byl dlouho velice vyrovnaný, vsítili naši žáci tři slepené branky a zvítězili nad Hnojníkem 4:1..

        Po ukončení posledního zápasu turnaje následovalo vyhodnocení výsledků a slavnostní ukončení. Vítězem turnaje se staly Smilovice. Naše družstvo skončilo na 2. místě. Následoval oběd v restauraci a odjezd autobusem.

Nejlépe se střelecky dařilo Václavu Mikolášovi, který vsítil 6 branek. Dále pak Sebastienovi Vrankovi a Marku Pyszkovi s 5 – ti zásahy. Příslibem do budoucího ročníku pak byly výkony žáků 4. ročníku Dana Stebla v brance a Michala Příhody v útočném poli. Jiří Martiniak a Jakub Wantulok přispěli obětavým výkonem v obraně pod vedením kapitána družstva Marka Pyszka k velice pěknému druhému místu na turnaji v minikopané.

Všem zúčastněným žákům děkujeme za vzornou reprezentaci školy.